Dit is voor mij de moeilijkste vraag om te beantwoorden. Het is in elk geval géén massage.
De Trager® Approach is een prettige en effectieve vorm van bewegingseducatie.. (uit site www.Trager.nl).
Maar het is méér. Het lichaam ontspant en komt tot rust zoals je het nog nooit gevoeld hebt. Je ervaart een diepte die je nog niet kende. Het voelt nieuw voor je en toch ook helemaal vertrouwd. Je leert je lichaam op een andere manier kennen. Heel veel klachten verdwijnen. Het is net of dit vanzelf, spontaan gebeurt.

Dit alles gebeurt doordat op een speciale manier met zachte, doelgerichte handelingen wordt ingewerkt op het lichaam. Het zijn de kwaliteit van de aanraking en het ritme van de beweging die het verschil maken.

Van alle mensen die ik tot nu toe Trager® sessies heb mogen geven is er niet één die zegt dat ik van te voren had kunnen uitleggen wat hun ervaring zou zijn. Woorden als thuiskomen in je lichaam, gewicht voelen, zachtjes schudden, schieten vooraf tekort. Door een sessie krijgen ze betekenis voor je.
Zet zelf de stap en neem een Trager® sessie. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Praktisch. De sessie duurt ongeveer 75-90 minuten. Je bepaalt zelf hoe je gekleed bent. Gemakkelijk zittende kleding, onderkleding of alleen een broekje. De ruimte is goed verwarmd en je ligt onder een deken. Je bent veilig en voelt je geborgen.

Het zijn de kwaliteit van de aanraking en het ritme van de beweging die het verschil maken