Senioren

‘Ouderdom komt met gebreken’ is het gezegde

Ouder worden

Naarmate we ouder worden verandert ons lichaam. We voelen ons misschien nog steeds sterk, alsof we de wereld aan kunnen, maar de realiteit leert iets anders helaas. Ons lichaam wil niet meer zo gemakkelijk als vroeger. Motoriek, coördinatie, evenwicht, balans, ze vragen allemaal om extra aandacht. Maar wat kunnen we dan precies doen? Hoe geven we ons lichaam wat het nodig heeft? Hoe blijven we soepel? Ergens weten we wel dat ons lichaam (dagelijks) beweging nodig heeft, maar toch!

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Met Trager® krijgt het lichaam precies die aanrakingen en beweging die het nodig heeft. Er ontstaat een diep gevoelde rust en ontspanning. En in dit proces van ‘beweging in ontspanning’ verdwijnen veel klachten. Klachten die er misschien al lange tijd waren, waarvan u misschien dacht dat u er mee moest leren (blijven) leven. Velen ervaren een Trager®sessie als pure verwennerij.

Milton Trager

Een boek van Milton Trager heeft als titel: Movement as a Way to Agelessness. Een vrije vertaling is: Beweging als een manier om eeuwig jong te blijven of anders gezegd: RUST ROEST!
Lichamelijk eeuwig jong blijven zit er voor ons niet in. Maar ons langer energiek en jonger voelen zit er wél in!

Met Trager® is heel veel mogelijk. Gun uzelf een kijkje in wat ik noem een herboren leven. Gun uzelf een Trager® sessie.

Mijn moeder was 98 jaar toen ze overleed. Een uitspraak van haar na een Trager® sessie die ik haar gaf: ‘Jij wekt de doden nog tot leven!’ Ervaar zelf wat ze bedoelde.

Is er een mooier cadeau dan een Trager® sessie?