Wat is de Trager® Approach?

De kwaliteit van de aanraking en het ritme van de beweging maken het verschil

Milton Trager

Wat is de Trager® Approach?

Volgens de website van Trager.nl is de Trager® Approach een prettige en effectieve vorm van bewegingseducatie die gericht is op ontspanning en grotere beweeglijkheid.
Dit klopt helemaal maar het is ook de beste ontspanningsmassage die er is. En nog veel meer.

De Trager® practitioner heeft verschillende behandelmethoden ter beschikking. De belangrijkste zijn tafelwerk, mentastics, reflex & respons en zijligging. Deze kunnen gecombineerd worden.
Met ‘tafelwerk’ lig je op de massagetafel en krijgt je lichaam bepaalde impulsen van de practitioner. Met ‘mentastics’ leer je hoe je in het dagelijks leven eenvoudig om kunt gaan met de principes van de Trager® Approach. Je leert hoe je eenvoudig en ontspannen bij jezelf kunt blijven in elke situatie. ‘Reflex & Respons’ is een bepaalde techniek die je lichaam weer wakker maakt, alert, aanwezig én ontspannen. Ze werd in eerste instantie ontwikkeld voor zwangere vrouwen. De ‘zijligging’ kan echter bij iedereen worden toegepast, vooral ook bij mensen die moeilijk op de rug of buik kunnen liggen. Het creëert een zeer diepgaande en bijzondere ervaring waarbij spanningen als vanzelf loslaten. In combinatie met ‘Reflex & Respons’ is het een enorm krachtig instrument om het lichaam diep te raken.

Elke behandeling is maatwerk en voelt heel prettig, warm en fijn aan. Je lichaam komt tot rust en ontspant zoals je nog niet eerder hebt meegemaakt. Je ervaart een innerlijke diepte die je nog niet kende en waarin je je meteen helemaal thuis voelt. Het is nieuw voor je en toch helemaal vertrouwd. Je ervaart het mooiste van jezelf, namelijk jezelf!

Tijdens en na dit behandelingsproces verdwijnen veel klachten. De kwaliteit van de aanraking en het ritme van de beweging maken het verschil.

Wonderen

Een Trager® practitioner behandelt het lichaam als één geheel. Eigenlijk kunnen we ons niet voorstellen wat dit betekent.
Wat gebeurt er als je ergens een pijntje hebt, als ergens een spiertje trekt, als een knie (eventjes) niet helemaal wil wat jij wilt, als je schouder of nek een beetje vast zitten, als je je gestoten of gesneden hebt, etc., etc. Als je goed oplet merk je dat je hele lichaam reageert. De klacht of het ongemak blijft niet beperkt tot dat ene deelaspectje van je lichaam. En als de klacht of het ongemak wat langer aanhouden zal je merken dat de houding van je hele lichaam verandert. Het lichaam raakt als het ware uit balans en is op zoek naar een nieuw evenwicht. Ook je focus verandert. In de praktijk verandert je focus van klacht naar klacht, van ongemak naar ongemak.
Tijdens de Trager® behandeling ervaar en voel je weer dat alle delen van je lichaam één geheel vormen. In dit ervaringsproces en diepe ontspanning verminderen en/of verdwijnen veel klachten.
Ik heb wonderen zien gebeuren in mijn praktijk.
Van alle mensen die ik tot nu toe Trager® Approach behandelingen mocht geven is er niet één die zegt dat ik van tevoren had kunnen uitleggen wat hun ervaring zou zijn. Elke uitleg vooraf schiet te kort. Zet daarom nu de stap en neem een Trager® behandeling. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Praktisch

Een behandeling duurt ongeveer 75-90 minuten. Je bepaalt zelf hoe je gekleed bent. Gemakkelijk zittende kleding, onderkleding of alleen een broekje. De ruimte is goed verwarmd en op tafel lig je lekker warm onder een deken. Je bent veilig en voelt je geborgen.

Je wordt verzocht om vooraf geen luchtje te gebruiken.

Gun jezelf de ervaring van een Herboren Leven